Legkésőbb idén októberre elkészül a budai Tüskecsarnok kiviteli terve, amelyet a lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként az A&D Stúdió készít el. A beruházó Nemzeti Sportközpontok (NSK) keddi közleménye szerint "már áprilisban megtörtént a szerződéskötés a tervezési feladatok, valamint a tervellenőri feladatok ellátásáról, így az előzetes ütemtervnek megfelelően, folyamatos tervellenőrzés és megrendelői felügyelet mellett indulhat el a tervezés." Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel és sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos március végén jelentette be, hogy a tervek szerint 2014-re befejeződik a 16 éve félkész állapotban lévő Tüskecsarnok építése, a beruházás 5,9 milliárd forintba kerül.

"A tervezés és az építés az előre meghatározott menetrend szerint halad, 2014-re szeretnénk befejezni a munkát" - idézte az NSK közleménye Vígh Lászlót. "Ez a beruházás is része annak a hosszú távú, tudatos sportlétesítmény-fejlesztési koncepciónak, amivel egyrészt a magyar élsportolók felkészülését szeretnénk segíteni, másrészt pedig lehetővé tesszük, hogy a főváros sportos életmódot kedvelő lakói modern, kulturált helyen tölthessék el szabadidejüket.

Érdemes megjegyezni, hogy a Tüskecsarnok tervezési munkáival párhuzamosan már zajlik az új nemzeti labdarúgó-stadion építésének előkészítése, sőt a 2020-ig terjedő időszakban további sportlétesítmények építésével egy kisebb olimpiai központ jöhet létre a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion körüli területen." A Tüskecsarnok beruházása 1993-ban indult, eredetileg az 1996-ra tervezett budapesti Expóra épült, de nem készült el. A multifunkcionális létesítmény nagyjából négyezer fő befogadóképességű nagyterme a tervek szerint hazai és nemzetközi sportesemények, valamint kulturális rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A Tüskecsarnok hat kisebb csarnoka főleg bemelegítő, illetve edzőteremként funkcionálhat majd.

MTI 2012. április 24., kedd 17:01

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr684472071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása