Vajon melyik rendezvényszervező ne kívánta volna már legalább egyszer a másvilágra a vendégteret átszelő kábeleket? Az áramot még ugyan ma sem tudjuk vezeték nélkül átvinni egyik pontból a másikba, de a kábeleknek úgy tűnik sok esetben mégis búcsút inthetünk, hiszen a rendezvénytechnikában eljött a LED-es lámpák új generációjának ideje. A teljes mértékben vezeték nélküli, akkumulátorral táplált és WiFi-vel vezérelhető fényforrások felhasználhatóságának szinte csak a képzelet szabhat határt. Mostantól nem okozhat különösebb gondot a vendégtér közepén elhelyezett asztalok, könyöklők, dekorációk, vagy más tárgyak egyedi megvilágítása. Zárójelben jegyzem csak meg, hogy természetesen már a professzionális világítástechnika (tehát pld. a nagy teljesítményű robotlámpák) vezérlése is megoldható vezeték nélküli rendszerekkel, de a projektorok beállítása, illetve a hangredszerek távvezérlése is a vezeték nélküli megoldások színterére lépett. A szokásos kérdés már csak az, hogy a hazai szolgáltatóknak mikor lesz annyi "erejük", hogy ezeket a vívmányokat itthon is hadrendbe tudják állítani. A félprofesszionális dekorációs LED-es fényforrásokkal kapcsolatban ajánlom figyelmetekbe pld. a német Astera LED termékeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr702677839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyiii 2011.02.22. 14:56:51

Már van itthon is cég akinek vannak ilyen eszközei, főleg a catering/kis rendezvényre berendezkedett cégeknél fontos hogy tartsanak ilyen eszközöket.

A robotlámpáknál meg sajnos az áramot, ígyis-úgyis el kell juttatni az eszközhöz, így annyira nem számít egyelőre, hogy a jel vezetéknélkül közlekedik-e.

uniquevent 2012.05.09. 09:34:56

Fent említett témában javaslom, hogy látogassanak el a weboldalunkra, www.uniquevent.hu .
Itt olyan kábelmentesen működő LED Asztali világítótesteket találhatnak, melyek 12 különböző színvilágban tudnak működni, akár 16 órán keresztül is.
Vezérlésük távirányítóval történik, tehát akár rendezvény közben is lehetséges a színek, funkciók változtatása.
LED Asztali lámpáink minden színvilágban gyertyaláng és folyamatosan világító funkcióban is képesek dekorációs fényt szolgáltatni.
süti beállítások módosítása