Néhány olyan változás, amelyek a rendezvényszervezők munkáját érintik 2012-ben.

1. Megszűnik a négy napos autópálya matrica, helyette 10 napig érvényes úgynevezett heti e-matrica vásárolható, a D1-es 2975 forintért. A D2, D3 és D4 kategóriában marad a napi úthasználati díj, ennek összege 3375 Ft.

2. Változik a fővárosi behajtási engedélyek ügyintézési rendje és díjazása, illetve módosul a védett parkolási övezetek besorolása. Megszűnik a papír alapú ügyintézés, helyére a gyorsabb és olcsóbb online bejelentés lép, és az eddigi sávos rendszer helyett a tényleges súly után kell megfizetni az esedékes díjakat. 

3. Tilos a dohányzás minden zárt, nyilvános helyiségben, így természetesen valamennyi rendezvényen is. Ez alól semmi nem mentesít, épületen belül kijelölt dohányzóhely nem létesíthető. Az ellenőrzés során a dohányzáson kapott személyt 20-50 ezer, a rendezvény szervezőjét 100-250 ezer, míg a helyszín (vendéglátóhely) üzemeltetőjét 1-2,5 millió forintra büntethetik. A szervező vagy üzemeltető csak akkor mentesül a bírság alól, ha a vendégeket előzetesen figyelmeztette és ezt bizonyítani is tudja. Erre kézenfekvő -és egyetlen- megoldás a dohányozni tilos táblák kihelyezése.

4. A fővárosi tömegközlekedésben (igaz erről már tavaly is hírt adott a BKV) megjelenik a rendezvényhez kapcsolódó napijegy, amelyet sportesemények, kiállítások, koncertek vagy más hasonló rendezvények belépőjegyével együtt, illetve a kombijegy, amelyet budapesti célállomásra szóló autóbusz-, vonat-, hajó- vagy repülőjegy mellé lehet váltani. Mindkét jegyfajta legfeljebb tíz, egymást követő napra váltható, ára az 1. napra 1200 Ft, 2-3. napokra további +1000 Ft/nap, a 4. naptól kezdve +300 Ft/nap.

5. Változott az áfa, ne felejtsétek el átárazni az erre az évre már kiadott árajánlatokat, és új kalkuláció készítésekor se felejtkezzetek meg az új kulcsról. 

Boldog, sikeres rendezvényekben gazdag új évet mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr813513325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása