marikpe 2010.03.14. 22:14

Gőzpároló

A mai konyha jellemző főzőkészülékei. Működésükre jellemző, hogy az ételek főzése nem bő vízben történik, hanem erre a célra, a készüléken belül, ivóvízből termelt gőz áramlik az étel felületére, ami ott lecsapódik, és közben hatalmas hőt ad át az ételnek. Ennek a folyamatnak köszönhetően a főzési idő lecsökken, az ételek tápértéke nagyrészt megmarad, az elkészült ételek küllemre és ízüket tekintve is jobbak lesznek. Rendezvényeken a hűtve kiszállított ételek felmelegítésére használják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr601839926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása