marikpe 2010.03.17. 00:33

SG

Sörpadgarnitúra. Két padot és egy asztalt tartalmazó készlet, fa ülő- és asztalfelületekkel és összecsukható fém lábakkal, egyidejűleg 8 fő leültetésére alkalmas. Mivel rendkívül elterjedt a rendezvényszakmában, szabadtéri tömegrendezvények költséghatékony vendéglátására, ültetésére szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre.

A különböző szolgáltatók a fa ülő-és asztallapok alsó oldalán helyezik el cégnevüket, így kerülve el az SG-k összecserélését olyan alkalmakkor, amikor több cég is biztosít garnitúrákat egy adott rendezvényre.

Mivel ezeken általában étel- és italfogyasztás történik, érdemes a vendéglátó vagy takarító személyzetből valakivel folyamatosan ellenőriztetni és biztosítani a megfelelő tisztaságot. Egy nedves rongy bizony csodákra képes.

Fontos, hogy a garnitúrák meglehetősen instabilak, nem ritkán fordul elő kisebb-nagyobb -néha vicces, néha sajnos komoly- baleset használatuk közben. A klasszikus példa, amikor valaki a pad legvégén ül, miközben a pad közepéről, vagy másik oldaláról feláll valaki és az egséz szerkezet megbillen. Ez ellen nem tudunk védekezni, ilyen előfordul, és általában mindenki jót derül rajta. Van azonban, amikor már a mi felelősségünk is felmerül(het), ezért érdemes a kellemetlen eseteket megelőzni. Mindig ügyeljünk, hogy a garnitúrákat csak sík, egyenletes, és lehetőleg szilárd vagy füves felületen állítsuk fel. (a mély sóder vagy murva nemigen kedvez a stabilitásnak.) A felállítást követően saját érdekünkben valakivel ellenőriztessük le, hogy minden pad és asztal lába a biztonsági stifttel megfelelően rögzítésre került, és stabilan áll. (ez célszerűen ne az a csapat legyen, aki az installálást végezte, hiszen ők már fáradtak és biztosan rávágják: "persze") Ne felejtsük el, hogy 4 ember együttes tömege már 2-300 kg, és ha ez elborul, az komoly egészségkárosodást tud okozni egy idősebb vendég, vagy egy gyermek esetén. Legyünk körültekintőek, előzzük meg a baleseteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr211845925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása