Három színpadépítő munkás sérült meg a Dél-Mexikói Chichen Itza maja piramisoknál, a szombatra tervezett Elton John koncert építése során - közölték a szervezők. Két sérültet már kiengedtek a közeli kórházból, de a harmadik road lábtörés miatt további ápolásra szorul. A koncert nem marad el, a sérült szerkezetet rekordsebességgel új elemekkel váltják ki.

A színpadfedés alumínium szerkezete akkor dőlt össze, amikor a 80 méteres (más források szerint 40 méter) magasságban egy elem hibás rögzítés miatt zuhanni kezdett. A baleset miatt a helyszínt és a piramisokat le kellett zárni a túristák elől.

Kísértetiesen hasonló baleset történ tavaly július 16-án, amikor a Marseille-ben található Stage Velodrome-ban dőlt össze a Madonna turné színpadfedése. Ott a baleset egy angol és egy francia techikus halálát okozta. A koncert elmaradt, és Madonna személyesen kereste fel az áldozatok családját.

Forrás: AFP

 

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr251889432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AVadvice 2010.04.27. 10:22:36

Jó az 40m -nek ránézésre. Egy ilyen összedölt szerkezetet lebontani is igen körülményes lehet. Máskülönben jó nagy raktár lehet az ahonnan előrántottak még 1 ilyen nagy fedést! Nem magyarországi lépték :-(
süti beállítások módosítása