marikpe 2010.04.26. 10:00

dobdobogó

A színpadon elhelyezett, annak síkjából kiemelkedő "feltét", jellemzően a dobfelszerelés és a dobos kiemelésére használják. (ugyanígy billentyűsök, vokalisták, vagy más oldalsó/hátsó színpadi elhelyezést igénylő zenész esetén alkalmazható) Több zenekar fellépése esetén, vagy amennyiben a színpadot egyéb okból át kell rendezni, a dobdobogót kerekekkel látják el, így az a rajta már készre szerelt és bemikrofonozott dobfelszereléssel rendkívül gyorsan üzembe helyezhető vagy eltávolítható. Ilyenkor szükségessé válhat a színpad síkjának kiterjesztése oldalra vagy hátsó irányba ún. sidewing-gel, hogy a félretolt dobogó ne a színpad hasznos alapterületén "parkoljon".

Érdemes megjegyezni, hogy a dobfelszerelések alá szőnyeget, vagy más hasonló felületet kell tenni, hogy a dobfeszerelés egyes elemei a koncert közben -a folyamatos fizikai erőhatások következtében- ne mozduljanak el számottevően az eredetileg beállított, ideális pozíciójukból.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr551927275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása