A HD Group Kommunikációs Ügynökség által lebonyolított rendezvényhez a Művészetek Palotája biztosította a helyszínt, ahol a közönség egy eddig itthon még nem látott élmény részese lehetett. A Telekom 2010-es Évindítójára a számos nemzetközi referenciával rendelkező Bordos.ArtWorks az első magyarországi, ténylegesen architektúrára szabott panorámavetítést készítette el. A Magyar Telekom rendezvénye ezen felül világpremier is volt: a BordosKovácsVicsek hármas itt mutatott be először ívelt formára szabott precíz panorámavetítést, amely tökéletesen illeszkedett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpad mögötti falának vonalához.

A módszer elmélete viszonylag egyszerű. A vizuális csapat az előzetes helyszínbejárás alkalmával mérnöki pontossággal kijelölte a karzatokon azt a 3 pontot, ahonnan a terem 3 megvetített falfelülete kis átfedésekkel megvetíthető, ill. a vetítő eszközök megfelelően rögzíthetőek. Ezekben a pontokban a később felhasznált nagy teljesítményű projektorok (Christie S+20K) lencséjével azonos fókusztávolságú lencsével rendelkező fényképezőgéppel készítettek 1-1 fényképet. Ezek a képek szolgáltak sablonként az animáció készítése során, tehát az egyes vizuális elemeket a fényképek segítségével illesztették a valóságnak is megfelelő helyre, oszlopokra, erkély mellvédekre. Az eredmény lenyűgöző.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr921973486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AVadvice 2010.05.06. 09:55:41

Az előkészületeket láttam személyesen, de a végső eredményt itt láthattam, köszönet érte! Örülök, hogy magyar emberek tudnak együtt kreatívan gondolkodni és megvalósítani is. Remélem, hogy sok tőkeerős cég vág bele hasonló projektekbe.
süti beállítások módosítása