marikpe 2010.05.10. 10:00

koktél

A mindenki által ismert kevert italokon kívül egy fogadástípust ill. lebonyolítási formát is jelent, a főétkezési időn kívül tartott kötetlen, tájékoztatás, beszélgetés, ismerkedés céljából szervezett rendezvényt jelenti. (koktélpartiként is ismert) Leginkább az állófogadásokra hasonlít, azonban az italválaszték bővebb, az ételválaszték pedig szerényebb. Az italok összeállításánál figyelembe kell venni a rendezvény időpontját, délelőtt alacsonyabb alkoholtartalmú és döntően alkoholmentes italokat, koktélokat kell és illik felszolgálni. Az italválasztékot apró falatkák, aprósütemények, szendvicsek és más, evőeszköz nélkül is fogyasztható igényesen elkészített ételek (fingerfood) egészítik ki. A vendégek állva fogyasztanak, az ételeket és italokat a felszolgáló személyzet tálcán kínálja körbe.

A lebonyolítási forma egyik előnye, hogy a rendezvénynek helyet adó terem vagy szabadtéri helyszín befogadóképességénél lényegesen több vendéget is meghívhatunk, hiszen a kötetlen jelleg miatt a vendégek szinte folyamatos mozgásban vannak, nincsenek olyan térformáló eszközök (asztalok, büféasztalok, stb.) amelyek irányítanák, vagy korlátoznák mozgásukat. Rendkívül fontos, hogy a felszolgáló személyzet folyamatos mozgásban legyen a vendégek között, és a kínálás mellett a kiürült poharakat, szalvétákat is azonnal elvegyék a vendégektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr431973767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása