Már nem kérdés, ki él először a kézen fekvő lehetőséggel, és fejleszt elsőként WYSIWYG (What You See Is What You Get) fényvezérlő alkalmazást a nemrégiben megjelent iPad-re. A nyertes megszületett, piacon az első alkalmazás, melyet várhatóan rengeteg versenytárs követ majd nemcsak a fény- és vizuál-vezérlés, hanem a hangrendszerek beállításának vonatkozásában is. Képzeljük el, mennyivel életszerűbb egy-egy rendszer vezeték nélküli beállítása és vezérése egy hordozható, a nézőtér, a színpad, vagy a backstage bármely pontján használható iPad-del. Idővel talán elfelejthetjük a közönség közepén, vagy más, a rendezvény szempontjából zavaró helyen elhelyezett méretes technikai állásokat, keverőpultokat (és technikusokat) és felváltja őket a széksorok között egy-két öltönyös, iPad-et nyomkodó figura. Hm.... :) (iPhone-ra tavasszal mutattak be egy remotert a zero88-nál)

A West Side System terméke, a BeamCalc App elsőként jelent meg az iPad-ra letölthető programokat forgalmazó felületen. A program legfrisebb verziója egyaránt használható iPod Touch-on iPhone-on és iPad-en is. Az új változat 40 új lámpatípust ismer, a vetítési távolság megadásával pozicionálhatjuk térben az eszközöket, és érintéssel lehet kiválasztani a módosítani kívánt lámpákat, vagy csoportokat. A program az iPad teljes képernyőjét kihasználja, elrendezése nagyban hasonlít a levelező funkcióhoz, a bal oldali menüből villámgyorsan elérhetőek az egyes funkciók.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr881991839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bojci 2010.05.13. 20:43:30

Tegnap már a vetítés is iPad-ról vezéreltük... még az angolok is csak lestek :)

Sanyiii 2011.02.12. 22:22:32

Először is, ez a program nem vezérel, csak segít kalkulálni, hogy milyen távolságból milyen lámpával mekkora méretben tudsz világítani.
Másodszor, szerintem egy rendezvényszervező sem örülne, ha iPadről futna a fény/látványtechnika. Vannak ilyen applikációk (Luminaire az egyik legjobb), de egyelőre mindegyik csak kísérletezésre és játékra való. Esetleg remote-ként tudnám elképzelni egyelőre az iPadet/iPhonet egyéb eszközt, de élesben még remote célokra sem használnám. :)
süti beállítások módosítása