marikpe 2010.05.14. 12:00

fesztivál

Fesztiválnak nevezhető minden egy vagy több téma köré szerveződő, rendszeresen megrendezésre kerülő, egy vagy több helyszínen zajló, meghirdetett programmal rendelkező, jellemzően több napon át tartó eseménysorozat. Az egy napos rendezvény nem fesztivál!!!

A fesztiválok a köznapi értelmezésben elsősorban a zenei fesztiválokat jelentik, azonban érdemes figyelmet fordítani a különböző művészeti, gasztronómiai, vallási és hagyományörző fesztiválokra is. A tematikának csak a képzelet szabhat határt.

Szerte a világban olyan éredekes és különleges fesztiválok kerülnek megrendezésre, mint pld.

halálfesztivál,
péniszfesztivál,
aranyláz fesztivál,
bébiátugró fesztivál,
majombüfé fesztivál,
színek fesztiválja,
sajtgurító fesztivál,
viking tűzfesztivál
,
tonhalhajító fesztivál,
verekedő fesztivál,
sárban fürdés fesztiválja,
elefántpóló fesztivál,
inka napfesztivál,
ufófesztivál,
meztelen fesztivál.

A hazai fesztiválok 5 különböző szakmai szervezethez tömörülve látják el érdekvédelmi feladataikat. (Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége, Magyar Fesztiválszövetség, Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége, Magyarországi Gasztronómiai Fesztivál Szövetség, Szabadtéri Színházak Szövetsége)

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr751973845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása