Az Andrássy út 25. (a volt Állami Balettintézet épülete, az egykori Dreschler Palota az Operával szemben) évek óta üresen áll, állaga folyamatosan romlik. Az UNESCO által a világörökség részeként védett épület egy portugál tulajdonú, de magyar bejegyzésű társaság (Aquapura Hotels Villas & Spa Budapest Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft.) tulajdonában van. A portugál anyavállalat pénzügyi gondokkal küzd, a magyar társaság pedig felszámolás alatt áll, bár ez utóbbit megfellebbezték, tehát még nem jogerős.

Az épület a tulajdonos eredeti szándéka szerint szállodaként üzemelne, azonban jelenleg csak a további állagromlásra van esély. A facebook-on szerveződő mozgalom célja, hogy megmentsék az épületet a teljes pusztulástól, ezért augusztus 7-én 18.00-kor zenés-táncos demonstrációt szerveznek az Andrássy úton, melyet egyebek mellett Bán Teodóra és Bozsik Yvette táncművészek, Fábry Sándor, Gerle János és Korompay Katalin építész, Jókai Anna, a Presidance Company, Ráday Mihály, Somló Tamás is támogat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr802186891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása