marikpe 2010.07.30. 07:30

fejgép (kopf)

A színpadi főesemény kiemelésére szolgáló, kézzel irányítható erős fényű fényforrás, melyet a zavaró árnyékképződés csökkentése érdekében a közönség nézésirányában (a nézők között, mögött, vagy felett) szokás elhelyezni.

Leggyakrabban koncerteken, színházakban, és nagyszabású bemutatókon alkalmazzuk, ahol fontos egy adott, mozgó személy különálló megvilágítása. (Több személy esetén több fejgépet alkalmazunk.) Jellemzően erős és hideg fénye van, a modern kivitelű lámpák fényereje és a vetített kör nagysága (írisz) és a fókusz digitális vezérléssel fokozatmentesen állítható, míg a régebbi változatok kézi írisszel és a fénysugár útjába becsapható színfóliákkal működtek.
A legismertebb fejgép márka a Super Trouper a Strong Entertainment Lightingtól, amelyet az ABBA azonos című dala tett híressé.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr12183753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása