Kihirdették az élőzene alacsonyabb áfa-kulcsát elrendelő törvénymódosítást.

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent változtatás szerint az eddigi 25 helyett 5 százalékos áfát kell fizetni az olyan produkciók után, amik vendéglátóhelyeken, nem nyilvános családi eseményeken, illetve olyan rendezvényeken hangoznak el, ahol nincs belépődíj. Az origo.hu kormányzati forrásokból úgy tudja, az áfa-csökkentést a cigányzenészek járták ki, akik már két évvel ezelőtt is győzködték Orbán Viktor miniszterelnököt.

Itt a pontos kör, hogy milyen esetekben lesz alacsonyabb az élőzene ÁFA-ja:

a) vendéglátás keretében, üzletben,
b) nem nyilvánosan meghirdetett és zárt körű családi esemény, baráti rendezvény keretében,
c) belépődíj nélküli közösségi rendezvényeken (zárt térben 300 fő alatt, nyílt térben 1000 fő alatt)
A többi esetben az ÁFA mértéke változatlan.

A két hét múlva hatályba lépő módosítást március 16-án fogadta el a Parlament. A változtatás az élőzenei szolgáltatások bizonyos körét a 25 százalékos helyett 5 százalékos áfa-kulcs alá sorolja. A törvény csak olyan előadásokra terjed ki, amelyek vendéglátás keretében, üzletekben, nem nyilvános családi eseményeken, baráti rendezvényeken, zárt körben hangzanak el, illetve olyan közösségi rendezvényeken, ahol nincs belépődíj. A belépődíjas eseményeken továbbra is 25 százalékos áfát kell felszámítani.

forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr702781601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása