A Poken megjelenésekor sokan a névjegykártya halálát jósolták, és talán nem is állnak messze az igazságtól. A Poken-t nemrégiben Európa 25 legígéretesebb start-up vállalkozása közé sorolták, elnyerte a TechCrunch „legjobb európai kütyü” díját és Svájc piacvezető telekommunikációs vállalata, a Swisscom 1,8 millió dollárral támogatja a fejlesztéseket.

A Poken egy forradalmian új közösségépítő alkalmazás, egy meghökkentő rendezvényeszköz, és nem mellesleg egy kiváló szponzorációs felület is. A Poken -leegyszerűsítve- egy digitális közösségi névjegykártya. Segítségével egy könnyed mozdulattal megoszthatjuk másokkal hagyományos elérhetőségeinken túl valamennyi online közösségi profilunkat is.
 
Ez a kis eszköz búcsút int a névjegykártya-tartóknak, és digitális kapocsként köti össze a valós környezetünket az online térben élt életünkkel, identitásunkkal.
 
"Mindannyian részt vettünk már kiállításokon, konferenciákon, üzleti megbeszéléseken, vagy próbáltuk megjegyezni egy rendezvényen, új közösségben megismert rengeteg ember nevét. Kinek van arra ideje, hogy felvigye a névjegykártyák adatait számítógépre? Ki tudja megjegyezni tíz, húsz, vagy akár száz új ismerős nevét és arcát? Hogyan lehetne egy fesztiválon vagy szórakozóhelyen szerzett, jól induló kapcsolatot másnap is folytatni? Nagyon egyszerűen. Bemutatkozáskor Poken-jeitek összeérintésével egy pillanat alatt megoszthatjátok egymással digitális névjegyeiteket. A fényképed, telefonszámod és az e-mail címed mellett Skype, Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, vagy bármely más közösségi oldaladra mutató személyes linked azonnal hozzáférhetővé válik" - magyarázza Marik Péter, a Poken magyarországi képviselője.
 
 
 
 
 
 
 
A Poken tehát az online közösségi teret és a social media alkalmazásokat köti össze a mögöttük álló valós személyekkel, és nagyban megkönnyíti az ismerkedést, új kapcsolatok kialakítását. Sőt, valójában ez csak a kezdet, hiszen ennél sokkal többet tud.
 
"Amikor egy Poken tulajdonos találkozik egy másikkal, a Poken-jeik kezének összeérintésével "pacsiznak", azaz azonnal kapcsolatba lépnek és adatot cserélnek egymással. Az így gyűjtött új kapcsolatok ezután bármely számítógépen vagy okostelefonon naprakészen nyomon követhetők, az adatok szinkronizálhatóak a telefonkönyvekkel, levelező programokkal, digitális névjegyzékekkel (pld. Outlook, Google/Android, iPhone). Beindulhat a "jelölgetés" is, azaz a közvetlen linkeknek köszönhetően felvehetők az új kapcsolatok a social media oldalainkra is - persze csak ott és azzal a személlyel, akivel szeretnénk, a döntés a mi kezünkben van." - tette hozzá Marik.
 
"A Poken mindezeken felül lehetővé teszi, hogy kiállításokon, konferenciákon, fesztiválokon vagy bármilyen más rendezvényen a Poken-ek segítsenek a látogatók gyors regisztrációjában és beléptetésében, a szekciók látogatottságának nyomonkövetésében, de az RFID technológiának köszönhetően akár készpénz-helyettesítő fizetőeszközként is használhatóak. A zöld rendezvények szervezését segíti elő, hogy a Poken segítségével a bennünket érdeklő prospektusokat, katalógusokat, árlistákat -Poken-ünket, badge-ünket vagy telefonunkat egy fixen telepített úgynevezett PokenTAG-hez érintve- PDF fájlként, digitális formában gyűjthetjük be. Emellett akár internetes linkeket, videókat, kedvezményre jogosító kuponokat, interaktív térképeket, vagyis bármilyen digitális információt is begyűjthetünk. Saját Poken-ünk és a rendezvényen fixen telepített PokenTAG-ek segítségével nyereményjátékokra vagy tesztvezetésre jelentkezhetünk, kérdőíveket tölthetünk ki, szavazhatunk, vagy éppen egy kedvezményre jogosító kupont tölthetünk le. A technológia akár olyan csapatépítéseken vagy promóciókon is bevethető, ahol arra vagyunk kíváncsiak, hogy az egyes személyek valóban jártak-e bizonyos állomásokon, színpadoknál, termekben vagy üzletekben. Az ötletek és a lehetőségek száma szinte korlátlan.
 
Minden felhasználó az ízlésének és igényeinek megfelelő Poken-t választhat, de a rendezvények szervezői és szponzorai akár cégre szabott, szponzorált Poken-eket is rendelhetnek, hiszen egyedi logózásra, vagy akár teljesen egyedi formájú Poken gyártására is van lehetőség. Még idén nyáron további új termékek kerülnek bevezetésre, ilyen például a konferenciák, rendezvények elengedhetetlen kelléke, a nyakba akasztható névkártya, vagyis a PokenBADGE. A huszonegyedik század szellemében már ez is egy NFC technológiával rendelkező, teljes értékű Poken, amely valamennyi korábban említett funkcióra alkalmas.
 
A Poken segítségével az egyedülálló közösségi kapcsolatépítés élménye és a nyomtatási költségek megtakarítása mellett egy újabb lépést tehetünk a környezettudatos életforma és a zöld rendezvények felé, hiszen nem csak a névjegykártyák, hanem a nyomtatott brossúrák, szórólapok, kérdőívek papírhulladékától is mentesíthetjük környezetünket.
 
A kizárólagos hazai képviselet viszonteladó partnereket keres rendezvény-, konferencia-, és fesztiválszervezők, promóciós-, BTL-, és kommunikációs ügynökségek személyében.
 
Bővebb információ:
POKEN HUNGARY - kizárólagos képviselet
+36 70 593 9873
www.nokken.hu
poken@nokken.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr812815077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása