Nem kérdés, hogy az iPad a közelmúlt egyik leginnovatívabb és legsikeresebb fejlesztése, amely önmagában, alapvetően is sok mindenre képes. Mivel egyre többször lehet a kis digitális táblát szorongató hostessekkel találkozni, ez alkalommal a rendezvényeken történő bevethetőségét vizsgáljuk meg. Az iPad gyors, könnyű, trendi, akkumulátora akár 10 órán keresztül is képes töltés nélkül működtetni, és nagyon jó minőségű kamerával rendelkezik. Az eszköz alapfunkciói ugyan eddig is elérhetők voltak a notebookokban vagy akár egy okostelefonban is, de a rendezvényen történő -akár fényképes- helyszíni regisztrációt, kérdőívezést, like- és hírlevélregisztráció gyűjtést, Poken aktiválást, face to face prezentációt, videók és alkalmazások bemutatóját sokkal személyesebbé lehet tenni, ha egy kézben tartott táblagéppel szólítjuk le a vendéget.

A gyárilag telepített alkalmazások mellett letölthető, vagy egyedileg fejlesztett "app-okkal" hozhatunk ki még többet az eszközből, és még környezetvédelemből is jól vizsgázik: nincs szükség több száz oldalnyi regisztrációs lapra vagy utólagosan feldolgozandó kérdőívre. Ami pedig a jó hír, hogy még csak nem is szükséges nagy mennyiségben beruházni, hiszen már itthon is van olyan rendezvénytechnikai szolgáltató cég az A.Vision személyben, akiktől lehetőségünk van bérelni is néhány iPad-et rendezvényeinkre.

És ha már itt tartunk, mit szólnátok egy olyan alkalmazáshoz, ami a rendezvényszervezők szakmai munkáját könnyíti meg? Egy olyan programhoz, amelyik kiszámolja egy terem befogadóképességét a méretei alapján, javaslatot tesz a színpad méretére, kiszámolja a vetítési távolságot, a tánctér javasolt méretét, a vendéglátással kapcsolatban megmondja, hány adag ételre lesz szükség és várhatóan mennyi ital fog fogyni, illetve a különböző fogadás típusoknak és vendéglétszámnak megfelelően hány fős személyzetre lesz szükség. 

Végül pedig egy érdekesség a rendezvénytechnika iránt rajongóknak. Fényvezérlő alkalmazás iPad-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr763057394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása