Egerben tegnaptól tilos a playback, azaz a színpadi fellépők tátogása. Az Európában is egyedülálló kezdeményezés májusban indult Póka Egon, a Kőbányai Zenei Stúdió Művészeti Szakiskola igazgatójának kezdeményezésére. Kőbánya volt az első állomás, Eger a második. Felkészül Pécs, Dunaújváros és Budapest.

Mit szóltak a haknizók?

- Nem örültek.

Ennyi?

- Prüszköltek kicsit, de semmi komoly.

Nyilván a pénz miatt.

- Nyilván. Egy haknizónak legfeljebb a társával kell megosztania a gázsit. Aztán beül az autóba, jöhet a következő falunap. Ha élőben, zenekarral lépne fel, akkor meg ugyanaz a pénz hatfelé menne. Plusz az utazás meg az erősítés költségei. Hát erről szól az egész. Persze ettől még egy maszek diszkóban nyugodtan tátoghatnak, és ott lét is kapnak érte. Nem is keveset. Budapesten a fővárosi közgyűlés dönthetne a kérdésben.

Talál beterjesztőt?

- Kőbányán vagyok zeneiskola-igazgató, Budapest ezért is fontos számomra. Nem lesz könnyű menet, de idővel ezt is megoldjuk. Számos tehetsége van a szakmának, akiről nem hallott a közönség, mert nem jutnak színpadhoz. Ezen akartam változtatni. Május óta műfajokon átívelő mozgalommá szélesedett a kezdeményezés, említhetem Lovasi András (Pécs) nevét vagy a Quimbyét (Dunaújváros). Az egri javaslat beterjesztője egyébként a Csík Zenekar hegedűse, Szabó Attila volt. Neki külön köszönet jár a fáradozásáért.

(forrás: Bors Online)

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr723412845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása