Elbúcsúzik régi nevétől a Petőfi Csarnok, és a városi szlengben már évtizedek óta használt rövidítésből kialakult "Pecsa"  nevet veszi fel. A kulturális központ üzemeltetési jogát ősszel a fővárostól tíz évre a Cortina Service nyerte el, ugyanaz a cég, amely 2009 óta a Petőfi Csarnok vendéglátását is üzemelteti - írta az MTI.

Nagy Károly, Cortina Service ügyvezetője az MTI-nek elmondta: több régi programot megtartanak, ám reformokat is terveznek. A PeCsa Music Hall zárt körű szakmai megnyitója csütörtökön este volt. Az új vezetés a tervezett újítások mellett több régi, jól bevált program és klub változatlan továbbvitelét ígéri.

"Ahogy a pályázati kiírásban és a szerződésben is szerepel, a PeCsa Music Hallnak is sokszínű, eklektikus kulturális programokat kell biztosítania. Szervezőink vegyesen kerülnek ki a Petőfi Csarnok korábbi stábjából és saját csapatunkból, ez biztosítja, hogy a Petőfi Csarnok jól bevált programjai és a PeCsa Music Hall újításai jól megférjenek egymás mellett. Külsős szervezőkkel is együtt akarunk működni, hogy minél nagyobb területet lefedhessünk a hazai és külföldi zenei szférában, műfajtól függetlenül mint lehetséges koncerthelyszín" - fejtette ki az ügyvezető.

A Cortina Service bérleti díjat fizet az ingatlan használatáért, amelynek összege havonta 1,6 millió forint plusz áfa. Az üzemeltető a fővárossal és a zuglói önkormányzattal kötött szerződésben vállalta azt is, hogy az elkövetkezendő időszakban 310 millió forint plusz áfát költ felújítási, állagmegóvási, valamint fejlesztési munkálatokra, amelyek során többek között megújul a szabadtéri színpad és nézőtere, valamint a koncertterem is.

"A fő különbség a korábbi és a mostani üzemeltetés között az állami támogatások hiányában van. A Petőfi Csarnok egész eddigi működése során sok tízmilliós nagyságrendű állami támogatást kapott, valamint nem számítottak fel bérleti díjat sem a helyszín használatáért. Mi nem vagyunk jogosultak semmiféle működtetést segítő kiegészítésre vagy kedvezményre" - mondta Nagy Károly.

A kulturális programok egyelőre alakulóban vannak. Az ügyvezető tájékoztatása szerint a legközelebbi nagyobb volumenű koncertest ezen a héten szombaton a Világvége-eleje metálfesztivál lesz, amelyen az Omen és az Akela mellett több más formáció is színpadra lép.

Forrás: MTI

 

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr953740667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása