Talán már értesültetek róla, hogy pénteken Mezőhegyesen a figyelmeztetések ellenére rendezték meg a hétvégi XVI. Kanca-mén lovasverseny elődöntőit. A rendezvény kezdete után egy órával a helyszínen óriási vihar pusztított, mely romba döntötte a mobil boxokat, tucatnyi embert kellett kórházba szállítani és több ló is elhullott. A rendezvény honlapja szerint a rendezvényen kirakodóvásár és mutatványosok ( ugráló vár, bika, tamburin (ez minden bizonnyal trambulin akart lenni), gokart,  céllövölde stb.) is várja a kikapcsolódni vágyókat, illetve a versennyel párhuzamosan rendezték (volna) meg a IV. Lángos-fesztivált.

Ilyenkor felmerül a kérdés: rendezvényszervezőként hogyan reagáljunk/reagálunk vihar esetén? Milyen módszerrel kíséritek figyelemmel a közelgő időjárási eseményeket, veszélyhelyzeteket? Milyen személyes tapasztalataitok vannak rendezvény közben lesújtó viharok kapcsán?

http://tv2.hu/tenyek/video/tiz-serult-a-jegviharban-tenyek-riport

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr642092810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2010.06.19. 07:44:34

Korábban volt erre valamilyen biztosítás. Körülbelül 4 évvel ezelőtt kaptam biztosítótól ajánlatot ilyesmire. (Már nem emlékszem a változó nevű biztosítók viharában, melyik volt az.) Utána kellene nézni, hogy van-e ilyesmire egyáltalán biztosítás és hogy ki kötheti meg és milyen feltételekkel.

Ültem már én is úgy sátor alatt, hogy 6 markos vendég fogta a sátrat, teljes testsúlyával, hogy el ne vigye a vihar. Ami ilyenkor lényeges: a technikát amennyire lehet menteni, a vendégek közt kialakuló pánikot amennyire lehet megakadályozni, valamint a hülyéket megmenteni önmaguktól.
Ha pedig ekkora a vész, mint itt, akkor nem nagyon tudsz mást csinálni, mint könnyes szemmel nézed, hogy viszi el az életed munkájával megszerzett eszközeidet az enyészet, miközben tudod, hogy annak holnap már valahol másütt kéne állnia ... kemény tanítás ez.
süti beállítások módosítása