Idén 07. hónap 02-04-ig tartott a Győrkőc fesztivál. Az ország legnagyobb gyermekeknek szóló bulija. Idén immár második alkalommal buliztam végig. Hogy miért csak most írok róla?  Na figyelj! 

Egyszerűen nehezemre esett volna azon frissiben mellényzsebbe tűrni a szuperlatívuszokat és csak lazán a tényekre koncentrálni. Ez a feszt ugyanis baromi jó! Mondom anyaként, mondom rendezvényprogram szervezőként és mondom a város PR - marketingben némileg jártas személy szemével egyaránt.

Az egész az úgy indult, hogy Kocsis Rozi, a győri Vaskakas bábszínház nagyasszonya imádja a gyerekeket, érti a szakmáját és összeokoskodta magát az olimpikon polgármesterrel, Borkai Zsolttal, aki vette a lapot. Megszületett a Győrkőc fesztivál, mely 2010-ben már harmadjára vonoztt temérdek gyereket az ország minden tájáról Győr városába.

Rendezvényes szemmel: 

  • Minden gyerek rendezvényen mumus, ha elveszik egy gyerek. De nem úgy a Győrkőcön! A gyerekek karszalagjára ráírják a mama/papa telefonszámát! A gyerek pedig elveszéskor ajándékot kap, ijedtség ellen. Apróság, de csillagos jeles! 
  • Belépő egy mosoly! - Adj le egy fényképet a gyerekedről, amin éppen vigyorog! Jövőre megtalálod a fotóját a következő rendezvényen - hiszen mindig kihozzák az előző évieket is ... zseniálisan fokozható a lojalitás, garantált a regisztráció, hiszen a fotóért cserében kapod az üdvözlő ajándékot és a fantasztikus kivitelezésű, művészi térképet.
  • Hangosítás, technika, fény: tökéletes. (Pont elég hangos, pont elég fényes, pont megfelelő elhelyezésű - nem sípol, nem ijesztő a legkisebbek számára sem, de a hátsó sorban is hallani....) 
  • Öteltek és emberek. Nos erről azt hiszem, egy könyvnyit lehetne írni. A bábosok végtelenül sokrétű, művészi kreativitása, a gyerekekkel játszó színészek fáradhatatlan varázslókedve legalább annyit hozzáadott a fesztiválhoz, mint az apró, de elképesztően jó ötletek garmadája.
    Nem voltak dögös-bögyös hostess kiscsajok, de voltak gyerek szerető, piros-fehér ruhába bújt, kedves, szép hostess HÖLGYEK, akik valódi hozzáértéssel és tényleg háziasszonyként segítették a szervező folyamatot. Mit ahogy a jó háziasszony - azonnal felismerték, hová kell állni és szó nélkül oda is mentek és tették a dolgukat.
  • Show. Azt hiszem, ha még nem hallottál többszáz gyereket sikongatva tapsolni az elfogódottságtól, akkor nem fogod érteni, amiről beszélek. A show ugyanis itt nem ugyanaz, mint egy felnőtt bulin! Itt kérem varázslat van. De igazi ám! Mese, ami megelevenedik. Kívánság híd, vágyakat valóra váltó fantasztikus, egekbe szálló, világító lampionok, csodálatos szélforgók, varázslabirintus, sőt az óriás is idegurította az üveggolyóit ... A gyermeki fantáziának egész kevés kell csak, hogy beinduljon, s mégis mennyire nehéz ezt a keveset megfelelő arányban eltalálni! Ehhez bizony a bábművész tapasztalata kell.
  • Művészi nívó. Igen. Egy gyermek rendezvénytől ezt el kell várnunk, hiszen mindig nevelünk is, ha gyermekekről gondolkodunk. Minden apró tárgy, minden játék, minden felelevenített hagyomány, minden árus, minden jelmez és minden fellépő a legmagasabb művészi nívót képviselte és nyújtotta egyben. A Vaskakas nem ismer tréfát, ha nevetésről, szórakoztatásról és művészi nívóról van szó. ;) 
  • Árak. Alapvetően minden gyermek program ingyen volt az eseményen, szinte mindenhová oda lehetett férni maximum félóra sorban állás után (ez jónak számít!) nem voltak elszállt árak az italos és ételes bódékban sem, és jól elosztva mindenütt lehetett enni-inni kapni. Egy csomó étteremben a gyerekes családokat ingyen gyerek menü várta és a hotelek is kedvezményeket adtak.
  • Árusok:  Nem volt belőlük túl sok, jól eloszlottak, s nagyrészt győriek voltak, ami szerintem a város érdekében iszonyú fontos. Mindegyikük nívós portékával, kézműves termékekkel, vagy nagyon jól válogatott játékokkal és könyvekkel érkezett, egyszóval értéket képviselt. Látszott, hogy nem a nagy bevétel, hanem az érték közvetítés lebegett a város vezetés szeme előtt az asztalok kiosztásakor.
  • Hibák: A fesztiválra érkezett Pöttyös Kapitány hajója, vagyis a Túró rudi reklám roadshow. Érezhető volt, hogy a hostok és hostessek nem a győri csapat tagjai, unott fejek, rosszul kalibrált ajándék-mennyiség, és bizony még egy nyominger termékajándék - mármint egy ehető példány a túrórudiból! - sem jutott a srácoknak. (Csak az elején!) 
    Hiba volt továbbá, hogy a nagy nyári hőségben a bábelőadások nézői nem árnyékban, hanem a tűző napon kellett üljenek - ezt némileg enyhítették a szervezők temérdek nedves fejkendő kiosztásával.

Város- kommunikációs és marketing szemmel: 

A polgármester péntek este átadta a város kulcsát a gyerekeknek - övék a város! De nézzük a másik oldalról a doglot. Győr felvállalt - és jól csinál! - egy végtelenül fontos szerepet! Nevel, nevelni tanít. 3 év alatt létrehozta és felső kategóriás rangba emelte az ország legnagyobb gyermek fesztiválját. Igényt teremtett és igényt szolgált ki egyszerre. Kedvezett a helyi művészeknek, a helyi vállalkozóknak, a lakosságnak, a turizmusnak ... és a rendezvényeseknek.

Az a gyermek, aki megszokja, hogy a nyár fesztiválozásról szól, az bizony jó alany lesz 5-10 év múlva a különféle nyári tini és felnőtt fesztiválokon. Ám vigyázat, kedves kollégák! A Győrkőcön nevelkedett nemzedék mércéje magas lesz ...

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr622138767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása