Magyarországon elsőként a Mátrában nyílt lehetőség egy új szabadidős tevékenység, az erdei terepre is alkalmas segway, vagyis a kétkerekű, akkumulátorral hajtott jármű vezetésére.

A Mátra Segway Team (MST) célja a "nyári síelés" páratlan élményének megteremtése; ehhez 600 kilométernyi hegyi ösvény várja a kalandvágyókat, illetve családokat is, hiszen a segwayeket igény szerint felszerelik gyermekszállító utánfutóval - közölte Kiss Beatrix az MST képviselője.

A Mátra Segway kínálatában élmény-, vadon- és családi túrák szerepelnek, ezek igény szerint extrákkal is bővíthetők, többek között GPS-es kincskereséssel vagy a segwaytúra romantikus változatával. A családbarát programoknak köszönhetően pedig nem kell lemondani arról, hogy a szülők és a gyerekek együtt töltsék a szabadidejüket. Különös előny, hogy a segwayek akkumulátorral működnek, így zaj és szén-dioxid-kibocsátás nélkül használhatók az erdőben.

A segwayezéshez semmilyen jogosítványra nincs szükség. A segway off-road túrák különlegessége, hogy a síelés élménye évszaktól függetlenül elérhető, ezt a high-tech jármű, a jól kiépített, sok esetben aszfaltozott erdei utak, illetve a fák közötti száraz síelés kombinációja garantálja. A két sport, a síelés és a segwayezés mozgástechnikája ugyanis nagyon hasonló.

A túrák a Mátra öt pontjáról indulnak. A többi között Mátrafüredről, Parádfürdőről, illetve Sástóról - mondta Kiss Beatrix. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr832154811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása