Úgy tűnik, nem voltak teljesen eredménytelenek az Event Blog július elején tett erőfeszítései az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos törvény módosításának érdekében. A mai napon e-mailben tájékoztatott a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság munkatársa arról, hogy decemberben javaslatot tesznek az Országgyűlés részére a probléma megszüntetésére.

Amint arról itt az Event Blogon, és ennek eredményeként a Kreatív Online-on is olvashattatok, az Országgyűlés, a választások utáni törvénykezési vágtában egy olyan, a rendezvényszakma szempontjából átgondolatlan csomagot fogadott el, amely eltörölte a "Kék könyvet", azonban helyette nem nyújtott a rendezvények esetén alkalmazható megoldást. Ha minden igaz, az ügyben hamarosan pozitív változás várható. 

Idézet a levélből:
(...) "Természetesen az Ön által jelzett létszám számítási anomáliák is többször felmerültek, mindezekkel kapcsolatban arról szeretném tájékoztatni, hogy a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság Ellenőrző albizottsága tervei között szerepel, hogy decemberi ülésén áttekinti fenti jogszabályváltozás hatását és várhatóan javaslatot tesz a probléma megszüntetése iránt vagy kéri az előterjesztést gondozó minisztérium ezirányú segítségét.
Kérem a válasz szíves tudomásulvételét.
Üdvözlettel Farkasné dr. Molnár Valéria főtanácsadó"

Mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy kíváncsian várjuk a fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr982468107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása