A BKV Zrt. egy újabb utasbarát intézkedéssel segíti a fővárosban közlekedőket – ezúttal azokra az utasainkra gondoltunk, akik szórakoznak, kulturális programokon vesznek részt, esetleg konferenciára érkeznek a városba. Számukra találtuk ki a rendezvényekhez kapcsolódó jegyek változatos típusait, amiket a rendezvényre szóló jeggyel együtt lehet megvásárolni. A közlekedési társaság így támogatja a budapesti kulturális életet.  

A BKV Zrt.-t minden évben számos alkalommal keresik  meg különféle rendezvények (konferenciák, sport- és kulturális események, stb.) szervezői azzal a kéréssel, hogy az adott rendezvény résztvevői kedvezménnyel utazhassanak járatainkon. A Rendezvényhez kapcsolódó jegyek - nemzetközi szakmai berkekben csak KOMBI jegyek,- bevezetése azt a célt szolgálta, hogy a Társaság a rendezvényszervezők és jegyértékesítők kéréseinek rugalmasan, gyorsan és egyszerűen eleget tudjon tenni.  
A Rendezvényhez kapcsolódó jegy a színház-, koncertlátogatók, illetve a konferenciákra, zenei fesztiválokra érkezők közlekedését könnyíti meg azzal, hogy a rendezvény belépőjegye BKV utazási jogosultságot is megtestesít. A Rendezvényhez kapcsolódó jegy hologram matrica formájában került forgalomba, amelyet az értékesítőnek (színházi jegyiroda, koncertszervező, konferenciaszervező, rendezvényszervező) a belépőkártyán/ belépőjegyen jól látható módon kell elhelyeznie. A hologram matrica külön nem értékesíthető. Felragasztást követően a biztonsági elemek miatt vissza már nem 
szedhető. A hologram matricát csak jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok vásárolhatják meg a BKV Zrt.-től. Magánszemélyek számára nem elérhető, a BKV pénztáraiban nem értékesítjük. A legkisebb megvásárolható mennyiség típusonként 50 db.  
 
Rendezvényhez kapcsolódó jegyek típusai: 
 
1. Eseti rendezvényhez kapcsolódó jegy  
Az adott (színházi, zenei) előadáshoz kapcsolódó jegy a rendezvény belépőkártyáján feltüntetett kezdő időpontját megelőzően és végét követően 2 órán keresztül a BKV Zrt. autóbusz, villamos, trolibusz járatain, a földalattin és a metrón, valamint a fogaskerekűn a járatok teljes hosszán, HÉV-en Budapest közigazgatási határán belüli vonalszakaszokon korlátlan átszállással jogosít utazásra. Az eseti használatú matricák csak olyan belépőjegyre ragaszthatók fel, amelyen egyértelműen fel van tüntetve a 
rendezvény kezdési és várható befejezési időpontja. A KOMBI jegy önmagában nem érvényes. A megvásárolt/legyártott belépőkre minden esetben a kiadás/átadás előtt kell felragasztani a matricát A hologram matricával ellátott belépőjegyet ellenőrzéskor csak fel kell mutatni és kérésre az ellenőrnek át kell adni. 
                            
A jegy ára 2010-ben bruttó 640 Ft. A mindenkori árat a vonatkozó közgyűlési rendelet tartalmazza, amely a mindenkori érvényes vonaljegy árnak kétszerese, ettől eltérni nem lehet.
 
2. Időszaki (napijegy alapú) rendezvényhez kapcsolódó jegy 
Ezzel a jegytípussal már nem akadály többé az 1-10 napig tartó többnapos rendezvények szervezőinek, résztvevőinek rugalmas kiszolgálása. Az időszaki matricák a 24 órás, 72 órás és hetijegyeknél nem csak időtartamukat tekintve (hiszen 5 napos rendezvényre vásárolható 5 napra utazás), hanem árukban is típustól függően 4-24%-kal kedvezőbbek. A belépőn szerepelnie kell a rendezvény megnevezésének, a pontos kezdő és záró dátumának (az érvényességének mindig meg kell egyeznie a belépőn lévő időtartammal, érvényességet megszakítani nem lehet), lehetőség szerint a résztvevő nevének és az 
érvényességgel kapcsolatos információknak a hátoldalon. A többnapos jegy esetében az érvényesség napjai összefüggő időszakot kell, hogy lefedjenek.
 
Bővebb információ az ertekesites@bkv.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr602599372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása