A tegnapi szakmai házbejárással lezárult a SYMA Kongresszusi Központ fejlesztésének első szakasza. A legkisebb, "C" csarnokot 200 millió forint saját forrásból építették át. 

A bejárás során "Mercedes" kategóriájú minőségről lehetett hallani, azonban ez legfeljebb a hangszigetelő falazatról mondható el. A "design" sajnos messze elmarad a XXI. századi elvárásoktól, fehérre festett csupasz betonfalak, csatornafedél a folyósó közepén, szürke ipari műgyanta padlóburkolat, funkciótlan és megmagyarázhatatlan élénk naracssárga csík a termek falán, gyér és hideg fényű megvilágítás, gyűrött világosbarna függönyök, királykék székek, egyszínű szürke szőnyegezés, szem előtt maradt kábelcsatornák, kábelek és gépészeti berendezések, alulméretezett vetítéstechnika, a folyosói plazmákon pedig vastagon áll a por. Ráadásul a lobby-ban egy fehér SAAB fogadja az érkezőket, a nagy méretű logó pedig az "A" csarnok falát díszíti, így az autós rendezvények köre kilőve. (Igaz, erre azt mondták, hogy ez ne zavarjon senkit, ettől még nyugodtan jöhet autós ügyfél is...) Sebaj, pestiesen szólva már ez is valami, hiszen akárhogyan is nézzük, valóban egy kétezer fős konferenciaközponttal gazdagodott Budapest még akkor is, ha csak a korábbi tér átstruktúrálásáról van ezúttal szó. Olyan amilyen, attól még az. Bízunk benne, hogy a további fejlesztés hamarosan megvalósul, és akkor talán jut pénz a jelenlegi terek felfrissítésére is.

Szántó András tulajdonos szerint az új létesítmény 2011. május 4-i átadásával egyben az Európai Uniós elnökség egyik rangos helyszínévé is vált a SYMA. Dr. Tóth Gábor, a SYMA ügyvezető igazgatója a helyszíni bejáráson rámutatott: a központ a világ legmodernebb és legjobb mobil hangszigetelő falai, valamint álmennyezete (értsd: alumínium truss keretbe feszített fehér vászon) segítségével négy darab 300-500 fős szekcióteremmé alakítható át. Ugyanakkor egyidejűleg rendelkezésre áll – a nemzetközi kongresszusokhoz elengedhetetlen – 8.000 m2-es kiállítási terület is az „A” csarnokban, továbbá az akár 2300 fős ültetett ebédek vagy vacsorák befogadására alkalmas „B” csarnok. 

„Visszaemlékezve a sokunkban szép emléket ébresztő BS-re, annak hatalmas hátránya volt, hogy több napot is igénybe vett, amíg az egyik sportrendezvény után egy másik esemény berendezését összeállították. A Syma Rendezvényközpont összességében – létszámigénytől függően – egy időben képes akár 17 szekcióteremmé átalakulni. A konferenciaközpont csarnokai színházi elrendezésben egyszerre változhatnak egy 5.500, egy 3.200 és egy 1.500 fős konferenciateremmé oly módon, hogy akár egy nappal korábban ott még koncert, vagy egyéb rendezvény volt. A központ természetesen a konferenciák lebonyolításhoz kapcsolódó minden egyéb szolgáltatást képes nyújtani az audio- és vizuális technikától a catering-ig. Ahogy láthatják, könnyedén variálható, modern technológiával felszerelt, véleményem szerint professzionális komplexum jött létre. A professzionalizmus alatt értem a magas szintű szaktudást is, amelyet többek között Köves Tamás személye szavatol, aki 20 évig volt a régi Budapesti Kongresszusi Központ igazgatója” – méltatta a saját erőforrásból elkészült kongresszusi központot és a megvalósításban részt vevő munkatársakat megnyitójában dr. Tóth Gábor. A fejlesztés jogosságát a piac máris visszaigazolta: májusban két nagy világkongresszussal kezdi meg működését a központ. Magyarország soros EU-elnöksége kapcsán 27 ország egészségügyi miniszterei tanácskozásának ad helyet a ház, majd néhány héttel később szintén az egész házat betöltő bankár világtalálkozóra kerül itt sor. „Mostantól a magyar főváros is rendelkezik egy olyan központtal, amely nemzetközi elvárásoknak megfelelő, színvonalas kongresszusi körülményeket biztosít. A város centrumától néhány percre lévő épületegyüttes kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel is, de mellette 800 férőhelyes ingyenes parkolóhely található. Szántó Andrással együtt hiszünk abban, hogy erre a beruházásra mind szakmai, mind turisztikai, de imázs szempontból is igen nagy szüksége volt Budapestnek és az országnak” – zárta a kongresszusi központ avató beszédét a SYMA új ügyvezetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr12878914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása