2011. január 31-én megalakult a szórakozóhelyek, rendezvényszervezők és független szakértők által közösen létrehozott szervezet, az Egyesület a Kulturált és Biztonságos Szórakoztatásért (EKBSZ)

Tagjai a szórakoztatóipar legkülönbözőbb területeiről jönnek, és egységesen szeretnék elérni, hogy a magyar kultúra ezen szeglete is mindenhol európai minőségű legyen.Ez egy példaértékű, egyedülálló összefogás, melynek résztvevői bíznak abban, hogyegyüttesen jó példát mutatva tudnak előre haladni.

 

Az egyesület célja, hogy segítse a kormány munkáját egy élhető, fenntartható, a zenéstáncos eseményeket érintő szabályozás kialakításában, amely biztonságosabbá teszi az ilyen jellegű rendezvényeket. A szervezet fontosnak tartja egy új szabályozás kialakítását, hiszen ahogy arra a tragikus események is rávilágítottak, a jelenlegi szabályok nem tudják megfelelően garantálni a szórakozni járók biztonságát. Meggyőződése szerint egy közösség jellegzetes szórakozási szokása, ennek jellemző minősége olyan kulturális értéket jelent, mely amellett hogy jelentősen meghatározza a város, az ország arculatát, áttételesen sokkal nagyobb területet érint - pl. munkahelyek, idegenforgalom -, mint a terület szűken vett gazdasági működése. A jelenlegi sajnálatos helyzet ritka lehetőséget kínál e szempontok körültekintő vizsgálatára, egyben a táncos szórakozás világának az eddig 'tűrt', homályos környezetből a világos, követhető és akár büszkeségre is okot adó kultúrába emelésére - amint az Európa számos nagyvárosában megfigyelhető.

A szabályozás ezen a ponton segítheti, ám könnyen ellehetetlenítheti a kívánt változást.Álláspontja, hogy az új szabályok kialakítása, a szakmai tapasztalattal rendelkezőkkel együttműködve történhet meg a legsikeresebben, hiszen a rendezvényeknek helyet adók, a rendezvényeket szervezők, illetve a rendezvények lebonyolításának szakmai támogatói (biztonsági-, egészségügyi- és jogi szakértők) azok, akik ismerik a rendezvények sajátosságait, és a közönséget is. Ők azok akik közeli kapcsolatban vannak, érintkeznek a közönséggel, így hiteles, belső képet adhatnak az ott zajló eseményekről.


Az EKBSZ fontosnak tartja az összehangolt és kompromisszumokon alapuló megoldáskeresést az összes érintettel, így a kormányzati szervekkel, az önkormányzatokkal, a tűzoltósággal, a rendőrséggel, az egészségügyi szolgáltokkal, valamint minden egyéb a területen tevékenykedő civil szervezettel. Egyesületünk ezért olyan szakértőkkel folytat szoros együttműködést akik saját területükön éllovasok, hogyígy a kornak megfelelő szabályrendszert tudjon együttesen kidolgozni.
A jövőben önszabályozó normarendszer kiépítésével, és a szervezőknek adott praktikus tanácsokkal szeretné elősegíteni a biztonságos szórakozási kultúra ügyét.


E cél érdekében a fent említetteken kívül többek közt egy saját önszabályozó etikai kódexet, és egy a fiatalkorúak szórakoztatásáról szóló kódexet is meg kíván alkotni.


Sajtókapcsolat:
Kadelka Róbert
ekbsz.sajto@gmail.com
+36307234077

 

A bejegyzés trackback címe:

https://event.blog.hu/api/trackback/id/tr712634876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása